Франция стана петата страна, която преминава прага от 1000 жертви

...
Франция стана петата страна, която преминава прага от 1000 жертви
Коментари Харесай

Франция отчете вече 1100 жертви на COVID-19

Франция стана петата страна, която минава прага от 1000 жертви на COVID-19 след Китай, Италия, Иран и Испания, заяви БГНЕС.

Генералният директор на здравната организация на страната Жером Саломон съолщи, че единствено за денонощие има 12% растеж на заболелите, които са към този момент 22 300. Увеличението на умрелите пък е с 28%. Около 2500 души пък са в тежко положение и се нуждаят от животоподдържащи системи, което е скок от 21%. Иначе Франция сега разполага с 8000 болнични кревати, оборудвани с респиратори.

Само щатът Ню Йорк пък има потребност от 30 000 респиратора. Това разгласи губернаторът Андрю Куомо. Той съобщи, че COVID-19 се популяризира там сега по-бързо от " високоскоростен трен ". " Пикът ще е по-висок, в сравнение с сме мислили, ще настъпи по-бързо, в сравнение с сме мислили ", изясни Куомо и се оплака, че федералното държавно управление не изпраща задоволително съоръжение за битка с рецесията. В Ню Йорк има над 25 000 доказани случаи на инфектирани с вируса и минимум 210 смъртни случая.

Кметът на Лос Анджелис - Ерик Гарсети, пък заяви за първи умрял младеж от ковид в щата , при все, че момчето е било без някакви съпътстващи здравословни проблеми. Към момента се смята, че вирусът не визира толкоз тежко деца и младежи без хронични болести.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР