Франция стана първият отбор, който се класира за полуфиналите на

...
Франция стана първият отбор, който се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Франция е първият полуфиналист на Мондиала

Франция стана първият тим, който се класира за полуфиналите на Световното състезание в Русия. В доста оспорван конфликт, игран на стадиона в Нижни Новгород, европейските вицешампиони от 2016 година се постановиха са 2:0 над състава на Уругвай. Попаденията за „ петлите “ бяха дело на Рафаел Варан и Антоан Гризман надлежно в 40-ата и 61-ата минути. По този метод Франция се класира за топ 4 и ще чака противника си на полуфиналите, който ще бъде излъчен по-късно през днешния ден в мача сред Бразилия и Белгия. От своя страна Уругвай напуща конкуренцията, откакто през днешния ден позволи първата си загуба в Русия. Преди този мач селекцията на Оскар Табарес бе записала четири следващи победи, в които отборът бе позволил единствено един гол. Днес обаче урусите бяха без една от огромните си звезди – нападателят на Пари Сен Жермен Единсон Кавани, който остана отвън групата заради травма, и това несъмнено повлия отрицателно на играта на отбора в нахлуване.

Началните минути в Нижни Новгород предстоящо бяха доста равностойни, като нито един от двата тима не успяваше да вземе превес. Добре проведената и на моменти много нападателна игра на Уругвай в отбрана затрудняваше оптимално играчите на Дидие Дешан, които рядко стигаха до положителни благоприятни условия за гол пред противниковата врата.

Ключовият миг през първата част пристигна в 40-ата минута, когато Антоан Гризман центрира от директен свободен удар в наказателното поле на урусите. Там Рафаел Варан се извиси над директния си надзирател и с глава неспасяемо прати топката в долния десен ъгъл на Муслера, като това бе и първият прецизен удар на „ петлите “ в мача. Само няколко минути по-късно обаче двукратните международни първенци имаха невероятна опция да изравнят. В 43-ата минута Мартин Касарес стреля рисково с глава, само че капитанът на Франция Юго Лорис направи феноменално избавяне, отбивайки удара му с една ръка. Така французите се отдръпнаха на отмора с гол задатък.

След паузата надлъгването сред Дидие Дешан и Оскар Табарес продължи с цялостна мощ. За злощастие на южноамериканците в 61-ата минута стражът на отбора Фернандо Муслера позволи нелепа неточност, която докара до втори гол за Франция. Антоан Гризман стреля от границата на наказателното поле, при което опитният вратар на Галатасарай се опита да боксира топката, само че вместо това тя влетя във вратата му.

До края на мача не паднаха повече попадения и по този начин Франция се класира за полуфиналите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР