Франция стачкува срещу реформите на Макрон, съобщава Ройтерс. Протестите са

...
Франция стачкува срещу реформите на Макрон, съобщава Ройтерс. Протестите са
Коментари Харесай

Франция стачкува срещу реформите на Макрон

Франция стачкува против промените на Макрон , оповестява Ройтерс. Протестите са проведени от опозиционната левица, главните синдикати и други 80 организации.

От синдикатите оповестиха, че 80 000 души са взели участие в митинга в Париж, а 250 000 са излезли по улиците на цяла Фрнация. Полицията обаче съобщи, че митингът е събрал 21 000 души в Париж.

Това не попречи на водачът на левицата Жак-Люк Меланшон да упрекна Еманюел Макрон, че не извършва предизборните си обещания . Това е изправило пред колапс съществени структури на обществото като лечебни заведения, полиция и обучение.

" Ние не ви имаме вяра, тъй като лъжете ", репликира комунистът Жан-Люк Меланшон. Той напомни, че държавното управление на Макрон е дало данъчни облечения от €4,5 милиарда за богатите , вместо да ги вложи в лечебни заведения.

Освен обществени лозунги беше повдигнат и " Да създадем Франция велика още веднъж "

Френският министър на вътрешните работи Жерар Коломб съобщи, че полицията се е намесила в Париж, откакто група протестиращи с качулки се пробвала да проникне в банка.

Седем полицейски чиновници бяха ранени, сподели Коломб. Той съобщи, че 35 стачкуващи са били арестувани за разнообразни закононарушения.

 Германски икономисти скочиха против проекта на Макрон за промяна на еврозоната
Германски икономисти скочиха против проекта на Макрон за промяна на еврозоната

Предложенията му криели " висок риск "

40-годишният Макрон, който пристигна на власт преди една година, обещавайки да прокара сложни промени, до момента не сподели никакви признаци за подчинение от обещанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР