Франция спечели олимпийската титла в смесената щафета по биатлон. След

...
Франция спечели олимпийската титла в смесената щафета по биатлон. След
Коментари Харесай

Фуркад изведе Франция до злато в смесената щафета, българите са 17-и

Франция завоюва олимпийската купа в смесената щафета по биатлон. След като в нито един миг по време на първите три поста не бяха отпред, французите стигнаха до златните медали с помощта на ослепителен финален пост на Мартен Фуркад.

Шесткратният притежател на Световната купа пое щафетата с закъснение 32.6 секунди от олимпийския първенец в спринта Арнд Пайфер. 29-годишният французин не позволи нито една неточност в стрелбата и сподели ужасно ски тичане, с цел да финишира с задатък от 20.9 секунди пред Норвегия.

Италия се пребори за бронзовия орден след заключителен спринт сред Доминик Виндиш и Пайфер. Олимпийският първенец в спринта се провали изцяло и остави бундестима без орден, откакто направи една наказателна обиколка, употребява пет спомагателни патрона и загуби една минута по отношение на Фуркад.

Германия беше любимец за златото поради уравновесения си състав и водеше съвсем през цялото надпревари. Ванеса Хинц даде съвършен остарял на бундестима с 10 от 10 на стрелбището. Същото направиха италианката Лиса Витоци и французойката Мари Дорен-Абер.

Трите предадоха щафетата с повече от 20 секунди задатък пред Чехия и Съединени американски щати. Норвегия стартира неприятно след три спомагателни патрона на Марте Олсбу, която въпреки всичко избегна влизане в наказателна обиколка и съобщи на Тирил Екхоф с пасив от 33 секунди. Швеция отпадна от борбата за медали, откакто Мона Брорсон навъртя две наказателни обиколки и загуби повече от две минути и половина.

В челото Лаура Далмайер направи страховит втори пост за Германия и натрупа задатък от 30 секунди пред Италия, 33 пред Беларус и 49 пред Франция. Олсбу продължи пропадането на Норвегия, откакто направи наказателна обиколка и употребява пет допълните патрона. Тя съобщи щафетата десета с пасив от 1:23.4 мин.

Скандинавците обаче имаха Йоханес Бьо на трети пост и олимпийският първенец в самостоятелното върна своя тим в борбата за златото. Той редуцира цели 50 секунди на Ерик Лесер и съобщи щафетата на Емил Хегле Свендсен на четвърто място с пасив от 33.1 секунди.

Италия с Лукас Хофер и Франция със Симон Дестийо предадоха втори на 32.6 секунди. Дестийо не се оправи добре на стрелбището и изоставаше с 57 секунди след втората си пукотевица, само че направи отлично тичане по последната си обиколка.

Авансът на Германия продължи да се топи, откакто Пайфер употребява два спомагателни патрона в първата си пукотевица. Фуркад се оправи ослепително и скоро след излизането от стрелбището настигна и задмина германеца. В същото време Норвегия и Италия се приближиха на 16 секунди от първата позиция след стрелбата.

Всяка една от четирите щафети беше в борбата за успеха преди финалното прекосяване през стрелбището. Фуркад обаче не остави шансове на останалите с още една съвършена пукотевица. Свендсен излезе втори, откакто употребява един спомагателен патрон. Пайфер влезе в наказателната обиколка и по този метод даде късмет на Виндиш да се пребори за бронза.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Пьонгчанг 2018 (211)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР