Франция спечели бронзовите медали от световното първенство по баскетбол за

...
Франция спечели бронзовите медали от световното първенство по баскетбол за
Коментари Харесай

Франция взе бронзовите медали в Китай

Франция завоюва бронзовите медали от международното състезание по баскетбол за мъже в Китай, откакто в дребния край в Пекин се наложи над Австралия с 67:59 (11:16, 10:14, 21:16, 25:13).

За "петлите " това е изравнено най-хубаво достижение на Мондиали след третото им място на шампионата в Испания преди 5 години.

Баскетболистите на Венсан Коле не стигнаха по никакъв начин елементарно до триумфа, защото изоставаха с 15 точки при 23:38 при започване на третата част и имаха големи проблеми в играта в нахлуване през първото полувреме.

След паузата обаче Франция взе под собствен надзор протичащото се на паркета и понижи до 4 точки пасива си преди началото на последния интервал. В него европейският състав имаше най-сериозно превъзходството, а решителна за изхода на срещата се оказа серия от 9:0 точки в границите на 3 минути, която докара резултата от 55:56 до 64:56.

Най-резултатен в срещата за спечелилите бе Нандо де Коло с 19 точки. Още 16 прибави Еван Фурние, а с по 9 останаха Андрю Албиси и Никола Батум.

За австралийците, които за първи път в историята си доближиха до полуфинал на международно състезание, Джо Ингълс финишира със 17 точки, а Пати Милс остана с 15.

От 15:00 часа българско време, още веднъж в Пекин, е финалът на международното състезание сред Аржентина и Испания.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР