Франция си е поставила за цел да попречи на услугите

...
Франция си е поставила за цел да попречи на услугите
Коментари Харесай

Франция съди Airbnb

Франция си е сложила за цел да попречи на услугите за споделено настаняване да се трансфорат в спонтанни хотели, като този блян към този момент има и правосъдни измерения. Властите в Париж са повдигнали обвиняване против Airbnb за над 1000 разгласи, които съгласно тях нарушават закона, ограничителен притежателите на жилища да ги отдават чартърен за повече от 120 дни в годината. Не е ясно тъкмо кои аспекти на законодателството нарушават въпросните реклами, само че Франция изисква под всяка една да от тях да има регистрационния номер на обекта, което да подсигурява, че той не се отдава за повече от избраните дни. Целта е " да се изпрати обръщение към нарушителите на закона " и да се постави завършек на непрекъснатото отдаване чартърен, което " скапва някои парижки квартали ", разяснява кметът на града, Ан Идалго.



Делото може да излезе солено на Airbnb. Законът планува санкции от по 12 500 евро за нелегално предложение, което би могло да коства на компанията съвсем 14,2 млн. $, в случай че всяка една от посочените разгласи бъде сметната за противозаконна.

В отговор, Airbnb декларират пред Reuters, че са подхванали стъпки, с цел да подсигуряват, че посетителите на Париж почитат европейските закони, само че разкритикува френските управляващи, че този метод е " неефикасен, несъразмерен и в нарушаване на европейските правила ". По този метод компанията даде поръчка, че няма да одобри умерено обвиняванията.

В последна сметка обаче, тя може да няма различен избор, с изключение на да заплати. Париж е най-големият пазар за Airbnb, с над 65 000 разгласи, а Франция е втората по значителност страна. Ако компанията се опълчи на закона, ще понесе сериозен финансов удар и ще освободи място за един от основните си съперници - HomeAway. Така че, санкцията може да се окаже по-ниската цена, която компанията за настаняване би трябвало да заплати.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР