Франция ще засили подкрепата си за Украйна. Това заяви външният

...
Франция ще засили подкрепата си за Украйна. Това заяви външният
Коментари Харесай

Франция ще помага на Украйна по всеки възможен начин

Франция ще ускори поддръжката си за Украйна. Това съобщи външният министър Жан-Ив льо Дриан след държавна спешна среща, свикана от президента Еманюел Макрон, оповестява " Ройтерс ".

Очаква се френският държавен глава да се обърне към нацията по-късно през днешния ден.

Льо Дриан увери, че Франция ще задълбочи поддръжката си за Украйна " по всеки вероятен метод ", без в допълнение да прецизира дали това може да включва военни средства или не.

" Този избор на война е брутално тъпчене на интернационалното право. Той ще има незабавни и солидни последици и висока цена ", предизвести той.

Тази нощ съветският президент разгласи започването на война против Украйна под названието " специфична военна интервенция в Донбас ".

Впоследствие украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че вкарва военно състояние в цяла Украйна. Той настоя светът да принуди Русия да съблюдава мира.

От Белия дом излязоха с изказване, в което се показва, че Путин е избрал преднамерена война, която ще докара до пагубни загуби на живот и човешки премеждия.

Германският канцлер Олаф Шолц дефинира актуалните събития като " ужасяващ ден за Украйна и тъмен ден за Европа ".

От своя страна Организация на обединените нации пък прикани съветския президент да изтегли войските си от Украйна в името на човечеството, а английският министър председател Борис Джонсън укори Путин, че е избрал пътя на кръвопролитието и заличаването със започването на непредизвикана офанзива против Украйна.
ТЕМА преди 12 минути 300 преди 20 минути 540 преди 24 минути 418
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР