Франция ще започне от следващата година да определя квоти за

...
Франция ще започне от следващата година да определя квоти за
Коментари Харесай

Франция въвежда квоти за икономически мигранти

Франция ще стартира от идната година да дефинира квоти за служащите мигранти, съобщи министърът на труда през днешния ден. Това е част от ограниченията на държавното управление на президента Еманюел Макрон във връзка с устрема му да ускори политиките за имиграция в отговор на десните рецензии, осведоми Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

От идната година органите, работещи с работодатели, ще разпознават браншове, които нямат квалифицирани претенденти, и ще улеснят наемането на чужденци, с цел да запълнят празнината, съобщи министърът на труда Мюриел Пенико. Подходът е сходен на този в Канада или Австралия.

Понастоящем работодателите се постанова да дават пояснения за какво френски жител не може да бъде нает в комплициран административен развой, вследствие на който към 33 000 стопански мигранти са получили визи предходната година.

Строителството, хотелиерството и заведенията за хранене, както и някои търговски браншове, от дълго време се оплакват от дефицит на хора, подготвени да работят на нископлатена работа.

Информационните технологии и инженерната промишленост пък настояват, че Франция не предлага задоволително квалифицирани претенденти.

Пенико не сподели какъв брой задгранични служащи ще получат визи, нито дали поданството на претендента ще бъде взето поради - предложение, изразено от премиера Едуар Филип предишния месец.

Филип е отпред на хода на Макрон за по-строги правила за имиграцията в опит да се противодейства на десни гласоподаватели, които упрекват държавното управление, че позволява прекалено много чужденци, макар безработицата от 8,5% през второто тримесечие.

Анализаторите настояват, че главният политически съперник на Макрон по време на президентските избори до 2022 година остава крайнодесният водач Марин Льо Пен.

Премиерът ще разкрие редица ограничения в сряда, сигнализиращи за по-строгата линия, откакто Франция получи рекордните 122 743 молби за леговище предходната година, което е с 22% повече по отношение на миналата година. Мерките могат да включват ограничавания за мигрантите, които изтеглят при себе си членове на фамилията, или ограничение на достъпа до здравни грижи за лицата, търсещи леговище, до момента в който техните претенции се обработват. Франция също по този начин прикани за преразглеждане на напъните на Европейски Съюз да спре потока на мигранти, които бягат от спорове и бедност в Азия, Близкия Изток и Африка от 2015 година насам. Макрон желае също повече членове на Европейски Съюз да споделят тежестта на приемането на мигранти, които имат право да останат, на което се опълчват няколко страни в Източна и Централна Европа.

Припомняме, че Макрон разгневи държавното управление на България предходната седмица, откакто в изявление за списание съобщи, че избира мигранти от Гвинея или Кот д`Ивоар, които работят по законен метод, в сравнение с " незаконни мрежи на българи и украинци ".

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР