Франция ще забрани протестите на жълтите жилетки, ако сред протестиращите

...
Франция ще забрани протестите на жълтите жилетки, ако сред протестиращите
Коментари Харесай

Франция забранява жълтите жилетки, ако насилието продължи

Франция ще забрани митингите на " жълтите жилетки ", в случай че измежду протестиращите бъдат видяни коренно настроени нападателни групи.
" От идната събота ще забраним митингите на " жълтите жилетки " в кварталите, които бяха най-тежко наранени, незабавно щом забележим знак за наличието на радикални групи и тяхното желание да причинят вреди ", съобщи министър председателят Едуар Филип в телевизионно послание.
От към 10 000 участници в съботните митинги във френската столица, 1500 са били нападателно настроени и съгласно премиера са отишли, с цел да " плячкосват, да унищожават имуществото и да предизвикват пострадвания ".
" Това бяха незаконни дейности. Отговорът на държавното управление би трябвало да бъде мощен ", сподели Филип, представен от френски медии.
Шефът на полицията в Париж ще бъде заменен, откакто в следващия уикенд на протести заведения за хранене и магазини на Шанз Елизе бяха разграбени и запалени.
66-годишният Мишел Делпюе, който ръководеше звеното от април 2017 година, ще бъде сменен от Дидие Лалеман, който в оглавяваше звеното в югозападния регион Нова Аквитания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР