Франция ще въведе мерки, с които да обезкуражи гражданите да

...
Франция ще въведе мерки, с които да обезкуражи гражданите да
Коментари Харесай

Франция слага спирачки на ските за Коледа, Италия оставя полицейския час и за празниците

Франция ще вкара ограничения, с които да обезкуражи жителите да пътуват до ски курорти в чужбина в интервала на коледните празници, съобщи през днешния ден президентът Еманюел Макрон, представен от ДПА. Мерките ще бъдат съгласувани през идните дни, сподели Макрон след среща с белгийския министър председател Александер де Кро.
Френският президент прикани за европейска съгласуваност по въпроса дали ски курортите да работят през празничния сезон. Между алпийските страни се води спор дали зимните курортите би трябвало да бъдат затворени, с цел да се предотврати разпространяването на ковид измежду туристите, напомня Българска телеграфна агенция. Френският министър председател Жан Кастекс съобщи предходната седмица, че френските ски курорти ще останат затворени. Германия и Италия упорстват курортите да проработят чак след Нова година, до момента в който Австрия и Швейцария не желаят въобще да затварят. На този декор Австрия пристъпва към гладко разпределяне на затегнатите ограничения в цялата страна от последните седмици.

Италия обаче резервира рестриктивните мерки в свободното придвижване даже и по празниците. Италианците няма да могат да пътуват сред другите области в интервала от 21 декември до 5 януари. Ако някой желае да се мести на вилата или в извънградската си къща за празниците, ще би трябвало да го направи преди този момент. Така планува новият държавен декрет, който ще бъде оповестен на 3 декември, осведоми " 24 часа ". 

Изключение ще се направи единствено за пътуващите за празниците до самотните си възрастни родители италианци, ако живеят в разнообразни области.
Ще бъдат затворени през целия коледен интервал ски пистите и оборудванията, хотелите и хижите в планините.

За да разколебаят италианците, които желаят да карат ски в чужбина, ще бъде планувана карантина след 20 декември за връщащите се от страни като Швейцария и Словения. 

И на Коледа и Нова година ще важи полицейският час, който е в действие в този момент. Това значи, че остава възбраната за придвижване по улиците сред 22 часа и 6 часа сутринта, като се изключи незабавни случаи. Всичко това значи, че ще бъде заменено и разписанието на религиозните служби в черквите, с цел да може да свършат преди 22 часа. Италианската епископска конференция към този момент разпореди всяка епархия да провежда службите по този начин, че да се съблюдава протоколът, и вярващите да се приберат у дома преди 22 часа.

Предвижда се магазините да затварят в 21 часа, a комерсиалните центрове да бъдат отворени и през уикенда.

Ресторанти и питейни заведения ще затварят в 18 часа, както е и в този момент. След това може да се купува единствено храна за у дома. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР