Франция ще удвои доставката на 155-милиметрови снаряди за Украйна до

...
Франция ще удвои доставката на 155-милиметрови снаряди за Украйна до
Коментари Харесай

Франция удвоява доставките на боеприпаси за Украйна

Франция ще удвои доставката на 155-милиметрови снаряди за Украйна до към 2 000 снаряда на месец. Това разгласи министърът на защитата Себастиан Льокорню, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че Париж има намерение и да усили фонда, допускащ на Киев да купува френско оръжие.

Украйна дефинира доставките на за усъвършенстване на дейностите на войските ѝ във войната против съветските сили.

Удвояваме доставките на 155-милиметрови снаряди до 2000 на месец, считано от края на март, съобщи Льокорню в изявление за в. " Фигаро ".
 Полша усилва производството на муниции за Украйна
Полша усилва производството на муниции за Украйна

Ще се основат няколко хиляди нови работни места

През последните седмици украински и западни водачи предизвестиха, че Киев изразходва снарядите по-бързо, в сравнение с съдружниците му могат да ги обезпечат , което възобнови напъните за изпращане, както и за намиране на способи за увеличение на производството.

През февруари Франция и Австралия се споразумяха Канбера да обезпечи барута, който не се създава във Франция, с цел да може френската оръжейна компания " Некстер " да създава 155-милиметрови снаряди. Това ще помогне за по-бързите доставки на муниции.
 Лидерите на Европейски Съюз потвърдиха боеприпасите за Украйна
Лидерите на Европейски Съюз потвърдиха боеприпасите за Украйна

Зеленски изиска ускорение на доставките

На 20 март страните от Европейския съюз се споразумяха и за проект на стойност 2 милиарда евро за изпращане на през идната година, като употребяват личните си запаси и се обединят, с цел да купят повече снаряди.

От думите на Льокорню стана ясно, че държавното управление разисква и прибавянето на повече средства във фонд, който разрешава на Украйна да купува френски оръжия, откакто съществуващите 200 милиона евро са били изразходени. Той обаче отхвърли да посочи каква сума може да бъде добавена.

Франция желае да даде и нова партида леки бойни бронирани машини AMX-10 RC , откакто доставката на първата завърши този месец. Париж отхвърли да разкрие какъв брой такива машини към този момент са доставени.
 Зеленски: На Украйна не ѝ доближават оръжия и муниции за нахлуване
Зеленски: На Украйна не ѝ доближават оръжия и муниции за нахлуване

То се отсрочва към този момент
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР