Франция ще удължи строгата си национална карантина заради епидемията от

Франция ще удължи строгата си национална карантина заради епидемията от ...

Франция удължава мерките срещу COVID-19 и след 15 април.


Франция ще удължи строгата си национална карантина заради епидемията от COVID-19, която засега е до 15 април, съобщи канцеларията на френския президент.

Още не е ясно докога ще бъдат продължен режимът на самоизолация, наложен в средата на март, каза представител на Елисейския дворец.

Вечерта на 13 април, понеделник, президентът Еманюел Макрон ще направи обръщение към нацията и ще говори за борбата с коронавируса, предаде БТА.

Във Франция мерките изискват хората да не напускат дома си без основателна причина, а когато излизат трябва да носят разрешително. Полицията строго следи за спазване на разпоредбите.

Снимка: btvnovinite.bg

Вчера мерките бяха затегнати още повече - пътниците, пристигащи в континентална Франция и отвъдморските й територии, вече също ще трябва да имат разрешително.
Франция ще въведе разрешителни за пътуващите, влизащи на нейна територия Мярката, която влиза в сила незабавно, предвижда пътуващите да попълват формуляр, който да показват на граничните пунктове
Изискването важи и за влизащите от страни от ЕС, които работят във Франция, както и за хората, занимаващи се с транспортиране на стоки през френските граници.

COVID-19 взе 10 869 жертви във Франция. До вчера броят на заразените бе на над 82 000.

Източник: btvnovinite.bg