Франция ще проведе днес втория тур на общинските избори, отложен

...
Франция ще проведе днес втория тур на общинските избори, отложен
Коментари Харесай

Втори тур на местните избори във Франция

Франция ще организира през днешния ден втория тур на общинските избори, отсрочен със 106 дни през март заради пандемията от ковид. В множеството райони изборът на локални управляващи завърши на първия тур на 15 март, тъй че гласуването ще се организира единствено в най-големите градове – Париж, Лион и Марсилия – и към 1/6 от останалите общини.

В последния миг гласуването във Френска Гвиана беше отсрочено заради пандемията от ковид.

Общо 16,5 милиона гласоподаватели (39% от електората) са поканени да вземат участие в днешните избори.

Най-интригуваща, несъмнено е борбата в Париж

Официалната предизборна акция, която се организира от 15 юни, завърши в през вчерашния ден сутринта. В столицата множеството анализатори предвиждат преизбирането на сегашния кмет Ан Идалго, която зае поста през 2014 година Тя беше водач в първия тур на изборите на 15 март, като получи тогава 29% от гласовете. Нейната съперничка, кметът на елитния VII регион на столицата, Рашида Дати, съставлява дясноцентристката републиканска партия и на първия тур беше подкрепена от 22,7% от гласоподавателите.

Идалго, който се радва на поддръжката на природозащитниците, остава в това време един от дребното политици на Социалистическата партия, които са запазили своето въздействие. Според програмата й, в случай че бъде определена за втори мандат, Идалго има намерение да направи центъра на Париж по-достъпен за пешеходци и колоездачи. Друго нейно заричане е да усили броя на местата за децата в предучилищна възраст. Основните обещания на Дати към гласоподавателите на мегалополиса с население от 2,1 милиона са „ чистите улици и сигурността “. Преди това тя заемаше поста министър на правораздаването във френското държавно управление.

Кандидат за кметския пост в огромния пристанищен и търговски център на западния бряг на страната – Хавър е министър председателят Едуар Филип. Той управлява града, преди да оглави държавното управление.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР