Франция ще приеме от Турция 11 заподозрени френски джихадисти, съобщи

...
Франция ще приеме от Турция 11 заподозрени френски джихадисти, съобщи
Коментари Харесай

Единадесет джихадисти се завръщат от Турция във Франция

Франция ще одобри от Турция 11 обвинени френски джихадисти, заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер ден откакто Анкара съобщи, че депортира задгранични бойци на ”Ислямска страна ”.
Едностранната военна интервенция на Турция против кюрдите в Северна Сирия разгневи Съединени американски щати и европейските съдружници на Турция, които се притесняват от завръщане на ИД в района. Европейските страни се тревожат и от завръщането на бойци от ИД в Европа, съобщи „ Новини.бг”.

Франция има сред 400 и 500 жители в следената от кюрдите Северна Сирия, в това число към 60 бойци. Тя отхвърля да си върне назад от Сирия пълнолетни членове на ИД и желае да подписа съглашение с Ирак те да бъдат съдени там.

Като част от съглашение от 2014 година с Турция задържани от турските управляващи френски жители биват депортирани във Франция в съгласуваност с френските управляващи.

" Именно в тези рамки приготвяме репатрирането на 11 френски жители ", изясни Кастанер във френския парламент. Той не даде детайлности за 11-те ислямисти и единствено уточни, че те ще бъдат предадени на правосъдните управляващи при идването си.

По тази система от 2014 година до през днешния ден във Франция са били репатрирани към 250 френски жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР