Франция ще приеме 132 бежанци от корабите на двете хуманитарни

...
Франция ще приеме 132 бежанци от корабите на двете хуманитарни
Коментари Харесай

Франция приема 132 бежанци от корабите Акуариус и Лайфлайн

Франция ще одобри 132 бежанци от корабите на двете филантропични организации - "Акуариус " и "Лайфлайн ", избавили мигранти в Средиземно море, поради които страните членки влязоха в спор рез юни, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Агенцията се базира на Паскал Брис, общоприет шеф на Френската работа за отбрана на бежанците. Корабът "Акуариус " дебаркира на 17 юни във Валенсия, Испания, откакто Малта и Италия отхвърлиха да одобряват избавените на него над 600 мигранти. Малта одобри на 27 юни кораба "Лайфлайн " с над 200 мигранти. Мисия на френската работа за бежанците е била във Валенсия и Малта и се срещнала с бежанците и мигрантите, които са изявили предпочитание да заминат за Франция. Членовете на задачата са решили, че Франция ще окаже отбрана на 80 души от "Акуариус " и на 52 души от "Лайфлайн ".

Франция бе разкритикувана, че не е приела корабите с мигранти. Аргументът на Париж бе, че съгласно интернационалното морско право те би трябвало да бъдат откарани в най-близкото пристанище. След рецензиите Франция пое уговорката да одобри част от мигрантите от двата кораба, които биха могли да получат бежански статут. Доклад на шест френски организации за отбрана на правата на мигрантите, публикуван през днешния ден, показва, че през 2017 година във Франция внезапно се се нараснали случаите на изпращане на деца мигранти във френски центрове за задържане, предадоха международните организации.

Задържани са били 304 деца дружно със 147 фамилии. За съпоставяне през 2016 година са били арестувани 179 деца дружно с 88 фамилии. В отчета се отбелязва, че задържането неведнъж е било в деня преди депортирането на децата и техните фамилии. "Но даже и къс интервал на задържане на място, което има всички характерности на затворническата среда, е надълбоко травматично за децата ", се споделя в отчета.

Френските закони постановяват задържане на деца мигранти дружно с техните родители, с цел да се избегне делене на фамилии, както се случва в Съединени американски щати. Френски опозиционни депутати упорстват в законите за имиграцията да се включи възбрана за задържане на деца мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР