Франция ще приеме 11 заподозрени френски джихадисти от Турция, съобщи

...
Франция ще приеме 11 заподозрени френски джихадисти от Турция, съобщи
Коментари Харесай

Турция връща на Франция 11 заподозрени френски джихадисти

Франция ще одобри 11 обвинени френски джихадисти от Турция, заяви вътрешният министър Кристоф Кастанер ден откакто Анкара съобщи, че депортира задгранични бойци на " Ислямска страна ", съобщи Ройтерс.

Едностранната военна интервенция на Турция против кюрдите в Северна Сирия разгневи Съединени американски щати и европейските натовски съдружници на Турция, които се притесняват от завръщане на ИД в района. Европейските страни се тревожат и от завръщането на бойци от ИД в Европа.

Франция има сред 400 и 500 свои жители в следената от кюрдите Северна Сирия, в това число към 60 бойци. Тя отхвърля да си върне назад от Сирия пълнолетни членове на ИД и желае да подписа съглашение с Ирак те да бъдат съдени там, оповестява Българска телеграфна агенция.

Като част от съглашение от 2014 година с Турция обаче задържани от турските управляващи френски жители биват депортирани във Франция в съгласуваност с френските управляващи.

" Именно в тези рамки приготвяме репатрирането на 11 френски жители ", сподели Кастанер във френския парламент. Той не даде детайлности за 11-те души, а единствено уточни, че те ще бъдат предадени на правосъдните управляващи при идването си.

По тази система във Франция са били репатрирани към 250 френски жители от 2014 година, добави министърът.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР