Франция ще предложи в петък на страните от ЕС да

...
Франция ще предложи в петък на страните от ЕС да
Коментари Харесай

Франция с предложение кога да бъдат отворени границите в Шенгенското пространство

Франция ще предложи в петък на страните от Европейски Съюз да отворят вътрешните граници в Шенгенското пространство от 1 юли, съобщи в четвъртък френският държавен секретар за външните работи Жан-Батист Льомоан, заяви ТАСС.

"Франция в петък по време на съвета по вътрешни работи на Евросъюза, който ще се организира като видеоконференция на министрите на вътрешните работи на страните от Европа, ще направи предложение да бъдат отворени границите в Шенгенската зона от 1 юли ", сподели Льомоан пред телевизия Бе Еф Ем.

Той означи, че "по въпроса за отварянето на границите е нужна съгласуваност ". "Ние установяваме, че в Шенгенската зона и в този момент има огромно съвпадане на мненията за анулацията, да вземем за пример от 15 юни, на контрола, който беше въведен. Три четвърти от страните-членки се придържат към подобен метод ", сподели държавният секретар.

Льомоан добави, че също по този начин "ще бъдат разисквани ограниченията, които могат да ползват страните, които не влизат в Шенгенската зона ". "Срокът от един месец до 1 юли ще ни разреши за се подготвим добре. Възможно е да бъде формиран лист от страни, които ще вкарат избрани контролни ограничения или ограничавания във връзка със съществуващото ниво на епидемията ", съобщи Льомоан.

В Швейцария оповестиха доста облекчение на ограниченията, наложени поради COVID-19
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР