Франция ще предложи на Тунис 25.8 млн. евро, за да

...
Франция ще предложи на Тунис 25.8 млн. евро, за да
Коментари Харесай

Заради миграцията: Франция предлага на Тунис €28.5 млн.

Франция ще предложи на Тунис 25.8 млн. евро, с цел да му помогне да се оправи с трафика на мигранти през Средиземно море, съобщи френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен по време на посещаване в африканската страна, съобщи " Ройтерс ".

Парите ще бъдат употребявани за съоръжение и образование и са в допълнение към пакета от 105 млн. евро на Европейския съюз, който ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи по-рано този месец, с цел да помогне на Тунис да се оправи с огромното нарастване на броя на мигрантите, потеглящи към Европа през Средиземно море от крайбрежията на Тунис.

Това рисковано пътешестване, постоянно в препълнени, допотопни плавателни съдове, стана причина за от ден на ден удавяния на мигранти. Като цяло броят на мигрантите, идващи в Италия от Тунис тази година, също се усили внезапно, което провокира политически разтърсвания в Европа, главно сред Рим и Париж.
Потъването на извади пък като цяло нескрито рисковете за мигрантите в Средиземно море.

съобщи, че страната му няма да бъде гранична защита на Европа, само че през февруари той разгласи и усилване на ограниченията против мигрантите от Субсахарска Африка, живеещи в страната. Риториката, която Сайед възприе против мигрантите при оповестяването на ограниченията, пък породи рецензии от страна на интернационалната общественост, а Африканският съюз я назова расистка. Това също способства за увеличение на броя на мигрантите, напускащи Тунис по посока на Европа.

 Огромна страна в Африка, Огромна страна в Африка, " пазеща " Европа от мигранти, е в капан

" Ролята на Тунис не е да бъде брегова защита, само че ние работим, с цел да сведем до най-малко броя на заминаващите към Европа ", сподели Дарманен. Той съобщи, че също по този начин е показал на тунизийските управляващи лист с хора, които желае да бъдат върнати в Тунис от Франция. Дарманен добави, че Тунис е изискал от Париж да демонстрира повече еластичност във връзка с визите за неговите жители.

Броят на мигрантите от Тунис се усилва също по този начин и тъй като страната е изправена пред стопански компликации и от финансова рецесия.

 След осем години разногласия Европейски Съюз се контракти за приема на мигранти, България се въздържа След осем години разногласия Европейски Съюз се контракти за приема на мигранти, България се въздържа
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР