Франция ще похарчи още 15 милиарда евро (16,9 милиарда долара)

...
Франция ще похарчи още 15 милиарда евро (16,9 милиарда долара)
Коментари Харесай

Макрон обеща 15 000 млн. евро за екологичен тласък във Франция

Франция ще похарчи още 15 милиарда евро (16,9 милиарда долара) за две години, с цел да направи стопанската система си " по-зелена ". Това разгласи френският президент Еманюел Макрон, ден след провалянето, което партията му претърпя на локалните избори и Зелените поеха контрола над големи градове като Лион, Бордо и Страсбург, осведоми Ройтерс. 

Макрон пое ангажимент да побърза с формулирането на екосъобразни политики и заявява, че е подготвен да свика референдум за преразглеждане на Конституцията, с цел да се включат климатичните цели, в случай че Народното събрание го разреши. По този метод той отговори на предложенията, показани от Граждански съвет за климата, защото голямата победа на Зелените в градовете и градовете го притиска да предприеме повече ограничения в интерес на околната среда.

" Предизвикателство за климата ни изисква да вършим повече ", сподели Макрон пред членовете на Съвета по климата на среща, извършена в Елисейския замък.

Френският президент поддържа предложение за мораториум върху нови търговски площи в покрайнините на градовете, като добави, че ще обмисли въвеждането на нов закон против " екоцида ".

Съветът за климата дефинира като " екоцид " всяко деяние, което предизвиква съществени вреди на околната среда и предложи закононарушението да бъде осъдено със затвор и санкция до 10 милиона евро (11,27 милиона долара).

Въпреки това Макрон се опълчи на предлагането на съвета за 4% налог върху дивидентите за подкрепяне на финансирането на нови, по-екологични политики, заявявайки, че подобен налог ще обезкуражи вложенията.

Френската партия на Зелените - публично известна като Екологична Европа - Зелените (EELV) - изненада Макрон и страната на общинските избори в неделя, като получи командването в огромни градове като Лион, Бордо и Страсбург, в доста случаи с леви обединения. Управляващата партия на Макрон не получи нито една победа в огромните градове - резултат, който оставя президента без локална тежест, до момента в който дефинира ограниченията си при преизбирането му през 2022 година.

Макрон сътвори Съвета за цивилен климат след митингите на „ жълтите жилетки “, изригнали поради нарастването на налозите за дизел и прераснали в по-широк протест против президента и неговата стратегия за бизнес промяна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР