Франция ще подкрепи румънския кандидат Лаура Кьовеши като първия главен

...
Франция ще подкрепи румънския кандидат Лаура Кьовеши като първия главен
Коментари Харесай

Кьовеши увеличи шансовете си за главен прокурор на ЕС, Франция застана зад нея

Франция ще поддържа румънския претендент Лаура Кьовеши като първия основен прокурор на Европейски Съюз, разгласи водачът на групата на либералите в Европейския парламент, в която влиза и партията на френския президент Еманюел Макрон , написа " Политико ".

" Френското държавно управление ще осведоми Съвета на Европейски Съюз в близко бъдеще, че е решило да поддържа Лаура Кьовеши ", разгласи Дачиан Чолош, румънски народен представител, който е ръководител на групата " Обнови Европа ", като се базира на " последната информация ".
 Кьовеши все по-близо до поста първи прокурор на Европейски Съюз
Кьовеши все по-близо до поста първи прокурор на Европейски Съюз

Единственият й съперник, французинът Бонер, се отдръпва

" Надявам се, че това ще докара до решение в тази посока ", сподели Чолош пред публицисти в Европейския парламент в Страсбург във вторник.

Френски представител, непосредствен до Макрон, удостовери, че Париж възнамерява да поддържа Кьовеши, която закупи известност с преследването и вкарването в пандиза на висши политици в Румъния.
 Таяни отбрани Кьовеши, тя е претендентът на Екологичен потенциал и се радва на почитание и поддръжка
Таяни отбрани Кьовеши, тя е претендентът на Екологичен потенциал и се радва на почитание и поддръжка

Екологичен потенциал укорява Румъния за обвиняванията против нея

До момента Франция поддържаше своя претендент за поста - Жан-Франсоа Бонер. Той съобщи неотдавна в изявление за " Политико ", че няма желание да отдръпва кандидатурата си . Но в това време се популяризира информация, че е любимец за върховен пост във Франция.

Говорител на френската дипломатическа задача в Европейски Съюз разяснява, че на този стадий не може да удостовери нищо във връзка с кандидатурата на Бонер.

Кьовеши и Бонер са двамата финални претенденти за новия пост основен прокурор на Европейската прокуратура, която ще се бори с измамите, свързани с финансите на Европейски Съюз. До момента Кьовеши има поддръжката на Европейския парламент, до момента в който Бонер е любимецът в Съвета на Европейски Съюз.
 Брюксел скастри Румъния за Кьовеши
Брюксел скастри Румъния за Кьовеши

Румънското държавно управление и управляващи да съблюдават правилото на съдействие в Европейски Съюз

Но към момента не е ясно дали Кьовеши ще успее да заеме позицията , даже и след смяната в Париж, защото тя няма поддръжката на румънското държавно управление и на други страни. Кандидатите за поста обаче се преглеждат като самостоятелни, а не като национални представители на страни , което значи, че не се изисква поддръжката на Букурещ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР