Франция ще отдаде национална почит на жандармериста, който се размени

...
Франция ще отдаде национална почит на жандармериста, който се размени
Коментари Харесай

Франция ще отдаде национална почит на полицая, който се размени за заложник

Франция ще отдаде национална респект на жандармериста, който се замени за пленник при нападението в Треб.

За да заблуди похитителя, който взе заложници в супермаркет, жандармеристът Арно Белтрам влезе невъоръжен в магазина, като убеди нападателя в подмяна да пусне жена. Той беше тежко ранен и по-късно умря от раните си.

Не е конкретизирана датата, на която ще бъде осъществена церемонията. Изявлението беше направено в края на съвещание за защитата в Елисейския замък, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Френският президент разгласи, че жандармеристът е умрял като воин. Освен това той изиска от префектите, представляващи страната в департаментите, да свикат тази седмица представители на службите, отговарящи за следенето на радикализираните лица. Според министерството на вътрешните работи съвещанието ще има за цел да напомни инструкциите за зоркост след атентата.

25-годишният причинител на атентата в петък Редуан Лакдим се е оповестил за " боец " на Ислямска страна, която пое отговорност за нападението.

Министърът на вътрешните работи Жерар Колон заяви, че той е бил наблюдаван от разследващите служби, само че е било сметнато, че не се е радикализирал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР