Франция ще остане „военно ангажирана“ в Близкия изток през 2019

...
Франция ще остане „военно ангажирана“ в Близкия изток през 2019
Коментари Харесай

Макрон: Франция остава военно ангажирана в Близкия изток през 2019 г.

Франция ще остане „ военно ангажирана “ в Близкия изток през 2019 година макар оповестеното евакуиране на американските войски от обединението против джихадистката „ Ислямска страна “ в Сирия, съобщи френският президент Еманюел Макрон.
“Изтеглянето от Сирия, оповестено от нашия американски другар, не може да ни отклони от нашата стратегическа цел: изкореняването на ДАЕШ “, съобщи президентът в тирада в армейска база в Южна Франция, употребявайки арабското редуциране на името на „ Ислямска страна “ (ИД), съобщи БГНЕС.
Френските военни са разположили 1200 бойци като част от напъните за битка с ИД, посредством въздушни интервенции, артилерия, специфични сили в Сирия и за образование на иракската войска.
" Борбата не е завършила ", сподели Макрон, добавяйки, че през идващите месеци " ще преразгледаме нашето световно военно разполагане ", само че " ще продължим да сме ангажирани със стабилизирането " в района на Близкия изток.
" Всяко бързане за отдръпване ще бъде неточност ", добави той.
По-рано Макрон подлагаше на критика американския президент Доналд Тръмп за това, че в края на декември сподели, че скоро ще стартира да изтегля 2 000 американски бойци, ситуирани в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР