Франция ще настоява достъпът до възстановителния фонд на ЕС във

...
Франция ще настоява достъпът до възстановителния фонд на ЕС във
Коментари Харесай

Франция настоява достъпът до милиардите на ЕС да е строго обвързан с върховенството на правото

Франция ще упорства достъпът до възстановителния фонд на Европейски Съюз по отношение на ковид, възлизащ на 750 милиарда евро, да бъде строго привързан със спазването на върховенството на правото в страните членки.

" Не можем да кажем на жителите на Франция, Полша, Унгария или която и да е страна в Европейски Съюз, че около финансовата взаимност в Европа не ни е грижа за нарушаването на съществени правила на демокрацията, свободните медии и човешките права ", споделя новият френски министър по европейските въпроси Клеман Бон в изявление за в. " Файненшъл таймс "

Той разяснява, че френското държавно управление ще упорства да се ползва благонадежден механизъм, тъй че единствено страни, които съблюдават фундаменталните полезности на Европейски Съюз и господство на правото, да имат достъп до парите за възобновяване от коронакризата.

По време на четиридневната си маратонска среща за договаряне на фонда, водачите на Европейски Съюз не се схванаха какъв тъкмо механизъм да се ползва, защото Унгария и Полша възнегодуваха, че са несправедлива цел на тази мярка. Страните членки, взаимно с Европейска комисия и Екологичен потенциал, в този момент би трябвало да се договорят по какъв начин тъкмо да се ползва механизмът, с цел да може целият пакет да бъде приключен до края на годината.

В това отношение Франция се сплоти със скандинавските страни и Нидерландия, които желаят тези страни, които нарушават съществени правила, да не получават пари за възобновяване. " Файненшъл таймс " показва като проблематични страни Полша и Унгария, само че евентуални пострадали са също Чехия, Румъния и България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР