Франция ще изпрати предложение за решение за наложеното от България

...
Франция ще изпрати предложение за решение за наложеното от България
Коментари Харесай

Франция праща днес предложение за решение за ветото на РСМ

Франция ще изпрати предложение за решение за наложеното от България несъгласие на договарянията на Северна Македония за участие в Европейски Съюз. Очаква се това да се случи до края на днешния ден.

Освен до Министерския съвет у нас документът се чака бъде изпратен и до всички страни, членки на Европейски Съюз.

Според слуховете френското председателство ще предложи унищожаване на ветото наложено от София, като Европейският съюз ще стане поръчител за това, че Скопие ще извърши изискванията на България.

Преди ден на съвещание на кабинета у нас беше признато решение всички оферти по проблема РСМ да бъдат изпращани за утвърждение в Народното събрание. предлагането беше импортирано от премиера Кирил Петков, като документа вместо да отиде във Министерство на външните работи ще влезе в комисията по Външни въпроси към Народното събрание.

Вчера по време на чуването на външния министър Теодора Генчовска в Народното събрание стана ясно, че Кирил Петков е заречен на еврокомисаря по разширение на Европейски Съюз Оливер Вархеи още в края на зимата да вдигне ветото преди края на френското председателство, което завършва единствено след десетина дни на 1 юли.

Действията на Петков бяха избрани като „ национално изменничество “, от водача на отделилата се от ръководството партия Има Такъв Народ – Слави Трифонов.

Посланикът на Франция у нас Флоранс Робин се срещна с депутати от Групата за другарство с Франция в българския парламент, оповестява БНР като се базира на участници в срещата. Тя се е провела в зала „ Запад “ и не е била публично оповестена.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР