Франция ще изпрати на Украйна през следващите седмици десетки бронирани

...
Франция ще изпрати на Украйна през следващите седмици десетки бронирани
Коментари Харесай

Франция изпраща бойни машини и танкове на Украйна

Франция ще изпрати на Украйна през идващите седмици десетки бронирани коли и леки танкове, в това число бронирани бойни машини AMX-10RCs, съобщи организация Ройтерс, като се базира на взаимно изказване, направено след диалозите на президента на Франция Еманюел Макрон с украинския му сътрудник Володимир Зеленски в Париж.
Прочетете още
След работна вечеря на двамата президенти, траяла повече от три часа, Елисейският замък заяви, че Франция също по този начин концентрира старания в поддръжка на качествата на Украйна за въздушна защита.

Президентът на Украйна дойде нощес на изненадващо посещаване в Париж, откакто през уикенда посети основни европейски съдружници, с цел да събере военна и финансова поддръжка преди предстоящата огромна контраатака против съветските сили.

След като си обезпечи нова военна помощ от Германия на стойност три милиарда $, Зеленски съобщи в Берлин, че Киев и неговите съдружници ще извоюват " необратима " победа над Русия още тази година.

Макрон увери Зеленски, че Париж ще продължи да обезпечава политическа, финансова, филантропична и военна поддръжка на Украйна, колкото е належащо, съгласно изказване след срещата, представено от Ройтерс.

Източник от френското президентство съобщи пред публицисти, че на Украйна може да бъдат обезпечени още съвременни системи за защита.

В момента не става дума за изпращане на изтребители на Киев, както бе поискано, съобщи източникът.

Френските бойни машини AMX-10RCs могат да развиват високи скорости и са маневрени, което им разрешава да се движат бързо на бойното поле и да трансформират позициите си. Украинският министър на защитата Олексий Резников ги назовава „ снайпери на бързи колела “.

Франция е дала обещание още на Зеленски образование на бойци и друга помощ, добавя АП.

Париж си е сложил за цел да образова тази година към 2000 украински бойци на своя територия и близо 4000 други в Полша в границите на по-широка европейска самодейност, оповестиха от офиса на Макрон.

В туит при идването си във Франция украинският президент написа: „ С всяко посещаване отбранителните и нападателните качества на Украйна се уголемяват. Връзките с Европа стават все по-силни, а натискът върху Русия се усилва ".

Франция изпрати аероплан, който да вземе Зеленски от Германия, където той се срещна с немския канцлер Олаф Шолц и разиска плануваната контраатака на Киев. Зеленски съобщи, че неговата цел е да освободи окупираните от Русия територии на Украйна според интернационално приетите й граници, а не да нападна съветска територия.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР