Франция ще изпрати на САЩ нова Статуя на свободата на

...
Франция ще изпрати на САЩ нова Статуя на свободата на
Коментари Харесай

Франция изпраща нова Статуя на свободата в САЩ

Франция ще изпрати на Съединени американски щати нова Статуя на свободата на 7 юни, заяви „ Журнал дьо диманш”. Тя ще дойде в Ню Йорк на 4 юли, Деня на независимостта на Съединени американски щати, и ще символизира историческите връзки сред двете страни.

Статуята ще бъде доста по-малка от огромната си сестра, достигайки 2,83 метра.

Статуята на свободата, която през днешния ден може да се види край крайбрежията на Ню Йорк, е подарък от Франция по случай първия век на независимостта на Съединени американски щати.

„ Искахме да се свържем още веднъж с тази френско-американска история “, сподели френският дипломат във Вашингтон Филип Етиен, добавяйки, че монументът „ е двоен знак на независимост “.

„ Журнал дьо диманш” оповестява, че когато концепцията е била замислена през юли 2019 година, тя е трябвало да покаже на Съединени американски щати, че „ Франция остава лоялна на духа на другарство “ сред двете страни, зародил в общата им история. Франция поддържа американските колонии в битката им за самостоятелност против Англия през XVIII век.

Проектът обаче беше отсрочен заради пандемията от COVID-19 и още веднъж стана настоящ през зимата. Статуята ще бъде отпразнувана при отпътуването й от Париж, първото й идване в Съединени американски щати в Ню Йорк и по-късно, когато доближи дестинацията си на 4 юли.

Монументът ще бъде подложен в градината на резиденцията на френския дипломат във Вашингтон, окръг Колумбия, където ще остане в продължение на 10 години.

Жестът на Париж идва в миг, когато се следят първите резултати от идването на Джо Байдън на власт в връзките САЩ-ЕС. Те се усъвършенстваха доста, макар че някои се оплакват от непрекъснатата „ изключителност” на Щатите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР