Франция ще изпрати два изтребителя "Рафал" и фрегатата на военноморските

...
Франция ще изпрати два изтребителя "Рафал" и фрегатата на военноморските
Коментари Харесай

Франция изпраща два изтребителя и фрегата в Средиземно море

Франция ще изпрати два изтребителя "Рафал " и фрегатата на военноморските сили "Лафаейт " в източната част на Средиземно море в границите на проекти за увеличение на военното си наличие в региона. Това заяви през днешния ден министерството на въоръжените сили, представено от Ройтерс, на фона на признаци на напрежение с Турция.

По-рано френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на прикани Турция да спре сондажите за нефт и газ в противоречивите води в региона, довели да изостряне на напрежението с Гърция.

Гръцкият министър председател благодари на Франция за обещанието ѝ да усили военното си наличие в Източното Средиземноморие, съобщи Асошиейтед прес.

Турция желае опрощение от Франция поради морски случай в Средиземно море

Кириакос Мицотакис  Кириакос Мицотакис Кириакос Мицотакис – гръцки икономист и политик. Мицотикис е роден в Атина на 4 март 1968 година написа в Туитър, че френският президент Еманюел Макрон  Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е най-младият президент на е същински другар на Гърция и също корав бранител на европейските полезности и интернационалното право.

Макрон разгласи след телефонен диалог с Мицотакис късно в сряда, че е решил краткотрайно да усили френското военно присътвие в Източното Средиземноморие в идните дни в съдействие с европейските сътрудници, в това число Гърция.

В изказване по малкия екран в сряда Мицотакис предизвести за риск от случай в оспорваната зона, където са събрани гръцки и турски военни кораби.

Днес гръцкият външен министър Никос Дендиас отпътува за Израел за диалози по въпроса, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР