Франция ще иска от пристигащи от Великобритания и Испания пътници

...
Франция ще иска от пристигащи от Великобритания и Испания пътници
Коментари Харесай

Франция въвежда 14-дневна карантина за пристигащи пътници от Великобритания и Испания

Франция ще желае от идващи от Англия и Испания пасажери да се подлагат на 14-дневна карантина в отговор на сходни условия на тези две страни за преодоляване на пандемията от новия ковид, съобщи ДПА.

Заповедта важи и за пасажери от други европейски страни, чиито управляващи са въвели едностранна 14-дневна карантина, съобщи френското вътрешно министерство.

Изискването важи за идващи със самолетни полети от Испания от понеделник. За идващи от Англия френската карантина ще влезе в действие от датата, когато влиза в действие и оповестената от английското държавно управление.

Вчера английската вътрешна министърка Прити Пател сподели, че за съвсем всички идващи чужденци се вкарва наложителна 14-дневна карантина от 8 юни, напомня Българска телеграфна агенция.

Франция също по този начин разгласи, че от през днешния ден позволява да се възобновят религиозните служби и събирания. Местата на изповедание би трябвало да съблюдават общите правила за физическо разграничаване и други санитарни ограничения. Броят на вярващите би трябвало да е стеснен и те би трябвало да носят маска и да си дезинфекцират ръцете.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР