Франция ще действа в посока незабавно прекратяване на турската офанзива

...
Франция ще действа в посока незабавно прекратяване на турската офанзива
Коментари Харесай

Франция иска незабавно прекратяване на турската офанзива в Сирия

Франция ще работи в посока неотложно преустановяване на турската атака против кюрдските сили в Североизточна Сирия, съобщи през вчерашния ден френското президентство, представено от Франс прес.

Комюникето бе оповестено след изключително съвещание на съвета за защита и национална сигурност в Париж под председателството на президента Еманюел Макрон.

"Франция ще постави дипломатически старания, в тясно съдействие с сътрудниците си в обединението против Даеш ( "Ислямска страна "), в Европейския съюз, в НАТО и в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, с цел да се стигне до неотложно преустановяване на турската атака ", се споделя в официалното съобщение.

Президентът Макрон съобщи, че офанзивата на Турция може "да докара до съществени последствия в филантропичен проект, до завръщането на Даеш в района и трайна дестабилизация на Североизточна Сирия ", се акцентира в изказването на президентството.
"Абсолютен приоритет би трябвало да бъде предотвратяването на завръщането на Даеш в района ", обявиха още от френското президентство.

Франция ще вземе ограничения за сигурността на бойците си в Североизточна Сирия през идващите часове, заяви през днешния ден офисът на френския президент, представен от Ройтерс.
Изявлението бе направено след изключително съвещание на държавното управление по въпросите на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР