Франция ще бъде буквално парализирана от всеобща стачка в следващата

...
Франция ще бъде буквално парализирана от всеобща стачка в следващата
Коментари Харесай

Протести, стачки и блокади срещу пенсионната реформа на Макрон

Франция ще бъде безусловно парализирана от всеобща стачка в идната няколко дни. Само за през днешния ден са оповестени общо 245 митинга, демонстрации и манифестации. Недоволството на синдикати, чиновници и опозиционери е поради пенсионната промяна, прокарвана от президента Емануел Макрон. В страната би трябвало да бъде въведена " универсална система " за пенсиониране, която да размени сегашните общо 42 режима. Кабинетът твърди, че това ще направи системата на пенсиониране по разбираема и по-справедлива. Синдикатите и опозицията обаче настояват, че това ще докара до неустановеност и неизясненост при бъдещите пенсионери. В националната стачка се включват съвсем всички чиновници в превоза, учители, студенти, служители на реда, юристи, партии от опозицията и " жълтите жилетки ", чийто митинги окървавиха Франция тази пролет.
От няколко дни се предизвестява, че през днешния ден ще бъде блокирано придвижването на влакове, рейсове и метро, затворени са учебни заведения.
Отменени за през днешния ден са 90 % от скоростните и 80 на 100 от районните експресни влакове, а в столицата ще бъдат затворени 11 линии на метрото. Освен парижкия градски превоз, стачки са оповестени и в националната жп компания.
Транспортът в провинцията също ще е с съвсем блокиран. Авиокомпаниите бяха помолени да свият разписанието на полетите си с 20 на 100.
Много учебни заведения са затворили порти, тъй като преподавателите ще се включат в стачката.
Парижката полиция активизира близо 6000 служители на реда и жандармеристи, получи от управляващите и заповед за затваряне на магазините и заведенията по маршрута на шествието.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР