Франция се сблъска с втори ден транспортен хаос , затворени

...
Франция се сблъска с втори ден транспортен хаос , затворени
Коментари Харесай

Франция срещу Макрон - втори ден транспортен хаос блокира страната

Франция се сблъска с втори ден транспортен безпорядък, затворени учебни заведения и лечебни заведения с непълен личен състав в петък, защото профсъюзите обявиха, че няма да се откажат да стачкуват против пенсионните промени на Еманюел Макрон, до момента в който президентът не отстъпи , оповестява " Ройтерс ".

Голяма част от Франция спря в четвъртък , към транспортните служащи се причислиха учители, лекари, полиция, пожарникари и държавни чиновници , до момента в който пушек и сълзотворен газ се виждаха по улиците на Париж, защото някои митинги прераснаха в принуждение, което докара до десетки арести .

през днешния ден са анулирани влакове в час пик в Париж и 10 от 16 линии на метрото са затворени , до момента в който други работят с лимитирани услуги. Сериозни задръствани има по главните пътни артерии на френската столица.

Железопътните служащи продължиха стачката си до петък, до момента в който профсъюзите на парижкия автобусен и метро оператор RATP обявиха, че ще към този момент ще стачкуват до понеделник.
 90 арестувани при митингите във Франция
90 арестувани при митингите във Франция

Французите въстанаха против пенсионната промяна на президента Еманюел Макрон

" Ще протестираме най-малко седмица, а в края на тази седмица държавното управление ще отстъпи ", разяснява 50-годишният чиновник на парижкия превоз Патрик Дос Сантос.

Стачката против 41-годишният Макрон, който е и някогашен капиталов банкер , стана президент през 2017 година с заричане да отвори високо контролираната стопанска система на Франция, против мощни профсъюзи, които настояват, че той желае да отстрани отбраната на служащите и чиновниците.

В четвъртък, десетки хиляди протестиращи на улиците в Париж доведоха до затварянето на Айфеловата кула и елементи от Лувъра.

Лидерите на синдикатите са подтиквани от броя на здравните чиновници, железопътните служащи и учителите , които участваха стачката и множеството, което се появи за антиправителствен марш в Париж и други френски градове .

Според Макрон пенсионната система е несправедлива и прекомерно скъпа и че французите ще би трябвало да работят по-дълго , макар че наподобява му е мъчно просто да увеличи пенсионната възраст на 62 години .
 Транспортът във Франция спря в митинг против пенсионните промени на Макрон
Транспортът във Франция спря в митинг против пенсионните промени на Макрон

В Париж са ситуирани 6 000 служители на реда, държавното управление чака вандализъм
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР