Франция се опита да успокои Бахрейн в петък след рядката

...
Франция се опита да успокои Бахрейн в петък след рядката
Коментари Харесай

Франция се скара с Бахрейн относно човешките права

Франция се опита да успокои Бахрейн в петък след рядката рецензия на посланика си в кралството за правата на индивида, заяви Ройтерс.
Франция, една от петте членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, има близки връзки с арабските страни от Персийския залив, в частност със Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства, рядко обществено подлага на критика вътрешнополитически въпроси.
Френският дипломат Сесил Лонг обаче посочи на 7 юни, че Париж е надълбоко угрижен от " отношението към бранителите на човешките права и политическите съперници в страната " и съответно разкритикува потвърждението на петгодишна присъда затвор за член на опозицията Набеел Раджаб.
Раджаб беше наказан на пет години затвор през февруари, поради рецензиите против ръководена от Саудитска ръководеща коалиция в Йемен и обвинявания за изтезанията в Бахрейн.
Източниците настояват, че позицията на Париж е предиздвикала бахрейнците да отсрочат публично посещаване на краля в Париж, което трябваше да се организира в края на юни.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР