Франция се класира за финала на Мондиал 2022. Петлите“, които

...
Франция се класира за финала на Мондиал 2022. Петлите“, които
Коментари Харесай

Франция победи Мароко. Арести в Брюксел след мача

Франция се класира за финала на Мондиал 2022. „ Петлите “, които ще пазят купата си против Аржентина, се постановиха с 2:0 против изненадата на шампионата Мароко. 

Настоящите международни първенци започнаха мощно и поведоха в резултата още в петата минута. Антоан Гризман подаде за Килиан Мбапе, само че нападателят на Пари Сен Жермен беше затворен. Топката доближи до Тео Ернандес, който я прати във вратата, защитавана от Ясин Буну.

В 10-ата минута африканците дадоха отговор с шут на Азедин Унахи от отдалеченост, само че Юго Лорис отби кълбото. Седем минути по-късно Хаким Зиеш остана самичък в наказателното поле, само че стреля неопределено.

В средата на първата част капитанът на „ атласките лъвове “ Ромен Саис беше сменен наложително от Селим Амалах.

Последваха мощни изяви за „ петлите “. В 35-ата минута Килиан Мбапе получи от Чуамени, само че отбраната на Мароко краткотрайно се оправи с заплахата, а незабавно по-късно Жиру шутира неопределено. В 36-ата минута нов мощен удар на Оливие Жиру се отби в лявата греда.

Краят на първото полувреме беше за мароканците. В 44-ата минута опит за гол на Ел Ямик срещна страничния дирек на вратата на Франция.

Веднага след почивката Нусаир Мазрауи беше сменен наложително от Яхия Атия-Ала. Началото на втората част беше за Мароко, само че африканците не съумяха да основат съществено напрежение пред вратата, защитавана от Лорис, макар рисковите си влизания в наказателното поле.

Франция търпеливо изчакваше своя миг, без да се пробва да господства на терена. В 79-ата минута, единствено 44 секунди след появяването си в игра от пейката, Рандал Коло Муани се разписа на празна врата за 2:0 след добър пробив на Мбапе, който асистира за решителното попадение. Това е първо попадение за нападателя на Айнтрахт Франкфурт с екипа на Франция.

В последните секунди на спомагателното време Жул Конде почисти от голлинията удар на Абдерезак Хамдала.

„ Петлите “ са първият тим, който осъществя попадения във вратата на Мароко по време на Мондиал 2022.
Около 100 задържани в Брюксел след загубата на Мароко от Франция
Полицията в Брюксел арестува към 100 души при конфликти, избухнали откакто Мароко завърши присъединяване си на Световното състезание по футбол, надвит от тима на Франция с 2:0 на вчерашния полуфинал, съобщи ДПА.
 Сблъсъци, Брюксел Сниммка: Българска телеграфна агенция
Задържаните футболни почитатели са упрекнати в нарушение на публичния ред, нанасяне на вреди на два полицейски автомобила и владеене на неразрешени фойерверки, заяви тази заран организация Белга, базирайки се на полицията.

Преди мача част от пътните артерии в центъра на белгийската столица са били отцепени. Снимки от нощес демонстрираха купчини горящи боклуци, както и доста наличие по улиците на града на полиция в снаряжение за битка с безредиците.

На публикувани от Белга фотоси се виждат също поданици, които нощес са почнали да разчистват улиците.

Мароко стана първият африкански тим, стигнал до финалната четворка на Световното състезание по футбол, откакто в профил Испания и Португалия надлежно на шестнадесетина- и на четвъртфиналите. Мароканците победиха и Белгия в груповата фаза.

Белга заяви за няколко задържани при стълкновения и в град Антверпен, северно от столицата.

На финала в Катар в неделя французите ще се изправят против Аржентина, като един от двата отбора ще завоюва третата си международна купа. В срещата за третото място Мароко ще играе с вицешампиона от 2018 година Хърватия.

Източник: БТА
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР