Франция се класира на осминафинал след като победи Перу с

...
Франция се класира на осминафинал след като победи Перу с
Коментари Харесай

Франция на осминафинал след исторически гол

Франция се класира на осминафинал откакто победи Перу с 1:0. „ Петлите “ към този момент имат 6 точки и единствената конспирация в тяхната група „ C ” е кой ще финишира първи – те или Дания.

Исторически гол оказа помощ на селекцията на Дидие Дешан за триумфа. Отбеляза го Килиан Мбапе. Той се трансформира в най-младия състезател, отбелязал попадение за “петлите” на огромен конгрес. Любопитно е, че нападателят на ПСЖ даже не е бил роден, когато Франция стана за финален път международен първенец – през 1998 година.

За триумфа над „ Перу “ оказа помощ и напречната греда. Педро Акино нацели горния стълб на Уго Лорис с шут от 30 метра.

Стражът на “петлите” пък към този момент е седми по мачове за националния. Срещу Перу вратарят изигра своя дуел №100 за Франция. Първи по този индикатор е някогашният бранител Лилиан Тюрам със 142 дуела.

По този метод Франция продължи 40-годишната си доминация над южноамерикански тимове. Вече осем следващи мача на Мондиал „ петлите “ нямат загуба в тези съперничества. За последно бе записана загуба от Аржентина с 1:2 през далечната 1978 година.

В другия мач от групата Дания и Австралия не съумяха да се победят. Двата отбора направиха 1:1. Кристиан Ериксен откри, само че Миле Йединак изравни от дузпа. Наказателният удар пристигна откакто реферът Матеу Лаос си послужи с видеоповторение.

Попадението хвърли в възторг почитателите на “кенгурата”. На трибуните на стадион “Космос Арена” в Самара даже имаше и мъжки стриптийз. Екзалтиран почитател се съблече по долни дрехи и затанцува при гола на Йединак. Неговите любимци завоюваха първата си точка на международните финали в Русия, до момента в който датчаните имат четири в актива си. И до момента в който “червения динамит” има огромен късмет за класиране, то този за Австралия е дребен.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР