Франция се готви за коледните празници в условия на транспортна

...
Франция се готви за коледните празници в условия на транспортна
Коментари Харесай

Франция се подготвя за Коледа в условията на транспортна стачка

Франция се готви за коледните празници в условия на транспортна стачка и мощно обществено неодобрение от проектите за пенсионна промяна на президента Еманюел Макрон. Докато пропадат проекти за пътешестване, а бизнесът търпи загуби, Макрон прикани стачкуващите за помирение и разгласи, че се отхвърля от пожизнената пенсия, която законът му отрежда, откакто напусне Елисейския замък.

Въпреки всичко центърът на Париж искри с коледен искра, само че в огромните магазини липсва нормалното раздвижване. В 18-ия ден от транспортната стачка напредването е мъчно и извършването на покупки е по-слабо. Заради породените от обществените митинги неудобства, клиентелата е доста намаляла и това се отразява на бизнеса. За момента загубата на доходи по отношение на предходната година е към 30% за хотелите, 40% за кафенетата и питейните заведения и 50% за заведенията за хранене.
Серж Кашан, президент на хотелска верига: Хотелът е обиден по два метода. Първо - от анулирането на резервации. Човек не идва в град с такива проблеми. И второ - от въздържането за нови резервации.
По време на визитата си в Кот д`Ивоар президентът Еманюел Макрон прикани за преустановяване на стачката по Коледа.
Еманюел Макрон, президент на Франция: Стачките са оправдани и обезпечени от Конституцията. Но в живота на една нация има моменти, когато е добре да се подписа помирение, с цел да се уважат фамилиите и фамилния живот.
42-годишният Макрон се отхвърля от чиста месечна пенсия от 5 200 евро след края на мандата, както и от пожизненото място в Конституционния съвет, което му носи 13 500 евро на месец.
 Френският президент се отхвърля от пенсия Френският президент се отхвърля от пенсия
Френският президент Еманюел Макрон разгласи, че се отхвърля от пенсията, която ще има правото да получава след края на мандата си като държавен глава. На...

И тъй като по Коледа стават чудеса, макар стачката в железниците, през днешния ден от Париж потеглиха специфичните влакове за деца без придружители. С тях пътуват хиляди деца, основно на разграничени фамилии, на възраст от 4 до 14 години. Те ще могат да прекарат празника както е планувано.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР