Франция се готви за гореща вълна с температури до 40

...
Франция се готви за гореща вълна с температури до 40
Коментари Харесай

Париж се готви за 40-градусови жеги, въвежда 900 прохладни зони в Париж

Франция се готви за гореща вълна с температури до 40 градуса тази седмица, с което евентуално ще бъде надминат метеорологичният връх за страната за юни. 

Температурите се чака да доближат над 35 градуса през днешния ден и да продължат да се покачват до пик в четвъртък и петък, предава Би Би Си. Северната част на страната, в това число Париж, ще бъде най-засегната. 

Френската столица взима ограничения в помощ на жителите за битка с жегите. На доста места са построени временни фонтани, а обществените басейни ще останат отворени до по-късно във вечерните часоне като част от градския проект за отговор на рисковите горещини. Ще се доставя питейна вода и ще се ползва специфичен градски проект за грижа за уязвимите хора в горещините, в това число възрастните хора, защото жегите в композиция с високата мокрота ще се усещат на практика  като 47.

Част от проекта включва определянето на към 900 " прохладни места ", които имат по-ниски температури от близките градски улици - като паркове, климатизирани публични зали и места, където са инсталирани краткотрайни фонтани и машини за разпространяване на влага. Освен това градът ще държи отворени 13 парка през нощта, с цел да могат хората да търсят хладина отвън домовете си.

Париж разгласи " трето равнище " от проекта си за битка с горещините - максимумът е четвърто и то не е било употребен до момента. 

Националната метеорологична служба на Франция, Meteo France, предизвестява, че температурите може да не паднат до идващия уикенд - даже и през нощта, когато се чака най-ниските температури да останат над 20°C на доста места. Големите градове са изключително уязвими, предизвестява метеорологичната работа. 

Появиха се и асоциации с горещата вълна, която Франция претърпя през август 2003 година, когато починаха близо 15 000 души. Тогава в рамките само на един месец бяха регистрирани трите най-високи температури, които в миналото са били регистрирани в страната, достигайки 44.1C на 12 август.

Очаква се националните върхове за горещини,освен във Франция, в идните дни да паднат в обичайно по-прохладни през лятото страни като Германия, Швейцария и Белгия.

В Испания метеорологичната организация Aemet предвижда температури над 35°C в огромни елементи на страната и над 40°C в централната част. Посетителите на Майорка или Канарските острови също могат да чакат 35C температури.

Германия предвижда температури над 35C в Берлин, Хамбург, Франкфурт и други градове - с прогноза за 38C за столицата до четвъртък.

Във Англия също е горещо, което основава предпоставки за гръмотевични стихии през днешния ден и на следващия ден. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР