Франция се е нагърбила с една нелека задача - да

...
Франция се е нагърбила с една нелека задача - да
Коментари Харесай

Страната с най-мръсен въздух ще помага на цял континент да бори климатичните промени

Франция се е нагърбила с една нелека задача - да накара Африка да направи повече старания в битката с климетичните промени. И като собствен сътрудник в тази битка европейската страна е избрала не какъв да е, а Китай - страната с най-мръсен въздух в света.

През предходната година стопанска система номер 2 в света беше най-големият производител на парникови газове. Страната е виновна за сред 23 и 26% от излъчванията в световен мащаб. Междувременно цяла Африка е " съдействала " с едвам 3,8 на 100 от тях.

По време на визитата си в Китай обаче френският президент Еманюел Макрон съобщи, че двете страни ще би трябвало да обединят напъните си в битката със замърсяването и да работят дружно по такива планове на Черния континент.

Включването на Китай обаче не наподобява толкоз необичайно на фона на това, че той е най-големият задграничен вложител и търговски сътрудник в Африка. А Европа и Щатите се обръщат към Пекин, когато става въпрос за работа на континента.

Въпреки че страните там създават минимум парникови газове, те са най-уязвими що се отнася до климетичните промени. Това частично се дължи на мощната взаимозависимост на стопанската система там от селското стопанство и естествените запаси, написа уеб сайтът Qz.

Експертите имат вяра, че Африка към този момент е поела по верния път, като по-голямата част от страните там са приели Парижкото съглашение от 2015 година. Сега обаче е значимо да се създадат промени към възстановяване на сигурността на питателните артикули.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР