Франция пуска в действие мегамощни радари. 4-метрови ултрамодерни кули ще

...
Франция пуска в действие мегамощни радари. 4-метрови ултрамодерни кули ще
Коментари Харесай

Радари „чудовища” ще стряскат шофьорите във Франция

Франция пуска в деяние мегамощни радари. 4-метрови ултрамодерни кули ще стряскат нарушителите по пътищата на страната.
Машините са оборудвани с високотехнологични камери с резолюция 36 милиона пиксела (най-високата резолюция, съществуваща на пазара) и ще могат да снимат по едно и също време 32 автомобила.
Капацитетът на радарите ще разрешава да бъдат снимани в елементи нарушавания от друг вид – превишена скорост, прекосяване на алено, неспазване на отдалеченост, неразрешени изпреварвания и шофиране без колан.
На разнообразни места във Франция към този момент работят пробно прототипи на радарите „ чудовища”, като предварителните резултати са повече от приемливи.
Любопитна детайлност е, че по пътищата на страната ще бъдат конфигурирани и лъжливи радари. Това значи, че не всяка кула на пътя ще разполага със записващо устройство. Местата на камерите ще бъдат променяни от време на време. Средно, на четири кули ще се пада по една камера, а останалите съоръжения ще бъдат празни.
През идващите месеци поетапно ще бъдат ситуирани 445 радара, а проектите са до края на 2020 година техният брой да доближи до 1200.
Високотехнологичните машини са част от крутите ограничения на френското държавното управление за ограничение на броя на жертвите на пътя. През юли Франция понижи оптималната скорост за придвижване по второкласните пътища до 80 км/ч, а по-рано усили фрапантно санкциите за извършители.
Въпреки че новите ограничения са обект на полемики, обстоятелствата са красноречиви – смъртността по пътищата на страната е намаляла с 15% за последната година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР