Франция пуска първия в Европа медицински високоскоростен влак за транспортиране

...
Франция пуска първия в Европа медицински високоскоростен влак за транспортиране
Коментари Харесай

Франция пуска първия в Европа високоскоростен медицински влак за болни от COVID-19

Франция пуска първия в Европа " медицински " високоскоростен трен за превозване на пациенти с Ковид-19, съобщи френският здравен министър Оливие Веран, представен от ДПА. Специално приспособеният скоростен трен (TGV) се чака да транспортира през днешния ден пациенти от пренатоварените лечебни заведения в Елзас до други елементи на страната, съобщи Веран пред Националното заседание.

Френската войска изтегля пациенти от реанимация по въздух от Елзас и с вертолетоносач от средиземноморския остров Корсика. Болниците и в двата региона изнемогват поради тежкия епидемиологичен гърмеж.

Министърът на въоръжените сили Флоранс Парли написа в Туитър, че новоизградена военнополева болница в елзаския град Мюлуз през вчерашния ден е приела първите си пациенти.

Франция е записала общо 19 856 случая на ковид до понеделник вечерта, както и 860 умряли от заболяването, осведоми Българска телеграфна агенция.

Междувременно ускорява се безпокойството от обстановката в старческите домове, където смъртните случаи не попадат в тази статистика. В департамента Вож, покрай Елзас, локалните управляващи настояват, че в старешки дом с общо 164 жители са регистрирани 20 смъртни случая, които може да са свързани с Ковид-19. Кметът на Сен Дизие в Източна Франция съобщи пред телевизия Бе Еф Ем, че е имало 15 смъртни случая в един старешки дом в града й.

Веран съобщи, че държавното управление е наредило на локалните здравни управляващи да събират информация за обстановката в старческите домове. " Не можем да получим цялата тази информация в действително време, само че желаеме да сме изцяло транспарантни ", акцентира той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР