Франция проверява дали ЕС може да компенсира европейските компании, които

...
Франция проверява дали ЕС може да компенсира европейските компании, които
Коментари Харесай

ЕС може да компенсира компаниите, засегнати от санкциите на САЩ срещу Иран

Франция ревизира дали Европейски Съюз може да компенсира европейските компании , които могат да бъдат наранени от глобите на Съединени американски щати поради бизнеса си с Иран.

Това съобщи френският финансов министър Бруно льо Мер, представен от Ройтерс.

Мер има поради правила на Европейски Съюз от 1996 година , които съгласно него могат да разрешат на съюза да се намеси по подобен метод, че да отбрани европейските компании, глобени от Съединени американски щати . Той добави, че Франция желае Европейски Съюз да заеме по-категорична позиция по този въпрос.

През 1996 година, когато Съединени американски щати се пробваха да санкционират задгранични компании, търгуващи с Куба, Европейски Съюз принуди Вашингтон да се откаже със опасност да наложи ответни наказания.

Европейските компании, които търгуват с Иран, са застрашени от наказания на Съединени американски щати, откакто президентът Доналд Тръмп изтегли страната от нуклеарната договорка с Иран.

" Ще позволим ли на Съединени американски щати да се трансфорат в стопански служител на реда на света? Отговорът е не ", сподели Льо Мер пред C News TV и Europe 1.

Мер добави, че е значимо Италия да продължи да извършва бюджетните си задължения към Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР