Франция проведе ограничен по мащаб парад на Деня на Бастилията

...
Франция проведе ограничен по мащаб парад на Деня на Бастилията
Коментари Харесай

За първи път от 1980 г. Франция отбеляза Деня на Бастилията без парад на Шанз Елизе

Франция организира стеснен по мащаб церемониал на Деня на Бастилията поради ковид , който не разреши обичайното прекосяване на танкове и бойци по бул. " Шанз Елизе ", осведоми " Ройтерс ".

Вместо това президентът на Франция Еманюел Макрон, изправен откъм гърба на боен джип, инспектира разположените на обществена отдалеченост бойци на площад " Конкорд " след прехвръкване на бойни самолети над центъра на Париж.
 231 години от Падането на Бастилията
231 години от Падането на Бастилията

Тази година честванията ще протекат по-различно

В обръщение преди парада Макрон съобщи, че желае дружно с всички французи и армията да отдадат респект на здравните служащи и всички тези , които разрешиха обновяване на публичния, обществения и стопански живот.

По думите му коронавирусът е оказал помощ да се проявят качества като храброст, взаимност, устойчивост и отдаденост.
 Снимка 488013
Източник:

За първи път от 1980 година годишният церемониал не се организира по бул. " Шанз Елизе ".

Не беше разрешена аудитория до " Конкорд ", най-големият площад в Париж, с цел да се избегне разпространяване на ковид, който умъртви минимум 30 000 души във Франция.

Парадът стартира с обичайното прехвръкване на самолети на Военновъздушни сили на Франция. Самолетите " Алфаджет " украсиха небето над столицата с цветовете на националното знаме.

Гостите на трибуната съблюдаваха обществена отдалеченост.
 Снимка 488012
Източник:

Днес Франция отбелязва Националния си празник, 231 години от Падането на Бастилията, ден на самостоятелност за свободната нация.

Традиционно на националния празник има обилна заря и хиляди хора се събират към Айфеловата кула , с цел да я следят. Зарята ще се състои тази година, само че паркът към кулата ще бъде затворен за хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР