Франция продължава предизборната кампания за втория тур на президентските избори.

...
Франция продължава предизборната кампания за втория тур на президентските избори.
Коментари Харесай

Марин Льо Пен иска излизане от военните структури на НАТО и съюз с Русия

Франция продължава предизборната акция за втория тур на президентските избори. На настоящия президент Еманюел Макрон се опълчва претендентът от дясната партия Национално обединяване Марин Льо Пен.

В сряда, 13 април, Льо Пен направи значими изказвания по отношение на външната политика. Преди това главният акцент в предизборната си акция тя поставяше върху вътрешната политика. В сряда Льо Пен прикани за " стратегическо доближаване " сред НАТО и Русия след войната в Украйна. Освен това тя даде обещание да изтегли Франция от военната организация на Северноатлантическия алианс. Така във връзка с НАТО Льо Пен дава обещание да повтори дейностите Шарл дьо Гол.

Ако бъде определена за президент, Льо Пен даде обещание, че няма да се " подчини на Москва или да стане почитател на администрацията на Байдън ", изключително в Азия и Океания.

„ Повтарям ясно, че в случай че стана президент, ще напусна взаимното командване на НАТО, само че няма да откажа да ползвам петия член от Северноатлантическия контракт за групова сигурност, както беше до 2009 година “, сподели тя.

Тоест Франция ще напусне военната система на НАТО, само че ще остане в политическата.

Марин Льо Пен в своята предизборна стратегия предлага „ съюз “ с Русия „ в европейска конструкция за сигурност, която не може да се основава единствено на НАТО “, който тя счита за „ военна организация “.

По време на предходната президентска акция през 2017 година Марин Льо Пен беше призната в Москва от съветския президент Владимир Путин. Поради тази причина нейните политически съперници постоянно упрекват Льо Пен в близки връзки с съветските управляващи.

Друг от нейните непрекъснато споменавани съветски „ грехове “ е, че нейната партия „ Национален фронт “ получи заем от 9 милиона евро от съветска банка в навечерието на районните избори през 2014 година През 2020 година тя получи пролонгация на тези заплащания.

Льо Пен изясни тези епизоди от политическата си кариера на последната конференция.

„ Аз съм изцяло самостоятелна от всяко държавно управление, от всеки непознат кабинет. Кандидатствах за заем от съветска банка, тъй като по този начин и не съумях да взема заем нито във Франция, нито в Европа “, изясни Льо Пен постъпката си.

Отговаряйки на въпрос на кореспонденти, Марин Льо Пен напомни, че неведнъж е осъждала „ съветската експанзия против Украйна “ и е наричала „ случая “ от 4 април в Буча, покрай Киев, „ военно закононарушение “.

„ Преди да избухне войната в Украйна, в действителност мислех, че е в полза на Франция да върне Русия назад в Европа. И както преди малко споделих, това ще попречи на Русия да влезе в непосредствен съюз с Китай, първо стопански, енергиен, а на следващия ден, може би боен и даже финансов “, сподели Льо Пен.

Кандидатът за президент не поддържа икономическите наказания против Русия, тъй като те подкопават покупателната дарба на французите.

Освен това на конференция Марин Льо Пен изясни позицията си във връзка с Европейския съюз. Най-важното е, че тя отхвърля, че би желала Франция да напусне Европейския съюз. Тоест Марин Льо Пен към този момент не е краен евроскептик и последовател на изоставянето на еврото.

„ Не мисля, че напускането на многостранните организации би означавало превръщане във вътрешността. В същото време удостоверявам, че Frexit [т.е. отдръпването на Франция от Европейския съюз] въобще не е нашата стратегия “, акцентира тя.

Въпреки че напускането на Европейски Съюз и еврозоната беше част от дневния ред на Марин льо Пен в предходните й президентски акции, тези точки към този момент не са част от нейния избирателен дневен ред през 2022 година Президентът Еманюел Макрон обаче упрекна Льо Пен през последните дни, че към момента възнамерява да напусне Европейски Съюз. Но „ тя към този момент не смее да го каже ", съобщи той.

Текущата позиция на Льо Пен: „ Искаме да реформираме Европейския съюз от вътрешната страна. Искаме да се отървем от брюкселския ярем, като останем в Европейски Съюз и се обърнем към света. "

Льо Пен уточни, че в случай че бъде определена за президент на Франция, двустранните връзки ще бъдат във фокуса на френската дипломация в Европа. Марин Льо Пен счита за значимо да се задълбочи двустранният метод, защото „ сега ние го подценяваме прекалено много в интерес на многостранността “.

Кандидатът разкритикува президента Еманюел Макрон, че е оповестил своите " двусмислени връзки " с Европа.

„ Тук няма неизясненост. Декларирам, че всички сме бранители на Европа, само че имам вяра, че превръщането на Европейския съюз в Европейски съюз на нациите значи избавление на Европа “, сподели претендентът за президент.

„ Моята стратегия е план за помиряване на френския народ с европейска организация, която почита свободните и суверенни народи в Европа “, сподели тя.

Според формалните дефинитивни резултати, оповестени в понеделник следобяд, Еманюел Макрон завоюва 27,85% от гласовете на първия тур на президентските избори, до момента в който Марин Льо Пен завоюва 23,15%. В резултат Макрон и Льо Пен се класираха за втория кръг, който ще се организира на 24 април.

Според прогнозата на социологическата компания Ifop има минимална разлика сред претендентите в интерес на Макрон - 51% против 49 за Льо Пен. Ipsos чака резултат в интерес на Макрон 54% против 46 за Льо Пен.

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР