Франция продължава похода си към "Лужники" в Москва, където ще

...
Франция продължава похода си към "Лужники" в Москва, където ще
Коментари Харесай

Франция е първият полуфиналист в Русия

Франция продължава похода си към "Лужники " в Москва, където ще се играе финалът на Световното. "Петлите " отстраниха Уругвай с 2:0 на четвъртфиналите. Варан и Гризман вкараха за триумфа. Голяма виновност за второто попадение има и вратарят на южноамериканците Муслера.

Тимът на Оскар Табарес отпада след едвам първата си загуба на Мондиал 2018, а Франция ще играе на полуфиналите против спечелилия от конфликта сред Бразилия и Белгия, който е по-късно довечера.

Мачът изненадващо стартира с напън на южноамериканците. Само за пет минути Суарес и компания съумяха да основат две рискове пред вратата Лорис, само че на "петлите " им се размина.

Постепенно Франция изравни играта и в 15-ата минута Жиру подаде към Мбапе в наказателното поле, само че ударът с глава на младока мина над вратата. Малко по-късно Погба опита шут от отдалеченост, само че извънредно неакуратен.

Франция дочака своя миг и в 39-ата минута поведе в резултата. Антоан Гризман центрира от фаул и Рафаел Варан с глава прати топката в мрежата зад Муслера.

Уругвай отговори с рисков удар на Касарес, само че Лорис показва ослепителен инстикт и избави.

В 61-ата минута Гризман на процедура умъртви интригата. Негов удар отвън наказателното поле беше недооценен от Муслера, който позволи топката да се озове в мрежата му за 2:0.

Симулация на Мбапе провокира всеобщо меле в 67-ата минута. В разправията се включиха съвсем всички играчи на двата тима, а най-после реферът извади жълти картони за нападателя на Франция и Родригес от Уругвай.

До края Уругвай не откри сили да заплаши вратаря на "петлите ". Франция от своя страна опита няколко хубави офанзиви, които обаче не приключиха с рискове пред вратата на южноамериканците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР