Франция продължава битката с тероризма в СирияФранция ще продължи борбата

...
Франция продължава битката с тероризма в СирияФранция ще продължи борбата
Коментари Харесай

Франция продължава битката с тероризма в Сирия

Франция продължава борбата с тероризма в Сирия
Франция ще продължи битката с тероризма в Сирия, макар решението на американския президент Доналд Тръмп да изтегли напълно войските на Съединени американски щати от тази страна. Това съобщи френският министър по европейските въпроси Натали Луазо.

„ Борбата против тероризма изобщо не е приключена. Тя означи забележителен триумф, по-конкретно в Сирия, където дейностите се водят в границите на интернационалната коалиция. Трябва да продължим тази борба “, сподели тя.

Луазо акцентира, че решението на Тръмп още един път демонстрира, че Франция би трябвало да има опция сама да взима решения, да разполага със стратегическа автономност, изключително в изискванията, когато терористичната опасност остава. „ Ние сами би трябвало да вземаме нашите решения “, добави министърът.

Според нея взетото от американския президент решение демонстрира, че „ Европа и Съединени американски щати могат да имат разнообразни цели, и при всички положения Франция и страните-членки на Европейския съюз би трябвало да разчитат сами на себе си “.

Говорейки за френските военни елементи в Сирия, Луазо съобщи, че за момента те ще останат в арабската страна, „ тъй като въпросът за битката против „ Ислямска страна “ остава доста значим “. „ Всяка страна може да има своите цели, най-важното е да разполага с нужните средства и сили, с цел да реализира задачите си “, съобщи тя.

Американският президент Доналд Тръмп подреди през вчерашния ден цялостното евакуиране на американските войски от Сирия. Там сега се намират към 2000 военнослужещи на Съединени американски щати. Тръмп написа в Туитър, че Вашингтон е победил терористичната формация „ Ислямска страна “, която е била единствената причина за престоя на американския боен контингент в тази страна. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР