Франция призова хората, останали без работа заради създадената от коронавируса

...
Франция призова хората, останали без работа заради създадената от коронавируса
Коментари Харесай

Франция призова останалите без работа заради Ковид-19 да помагат в земеделието

Франция прикани хората, останали без работа поради основаната от ковид рецесия, да оказват помощ на фермерите със събирането на плодове и зеленчуци, които в противоположен случай ще изгният поради неналичието на сезонни служащи, съобщи " Ройтерс ".

Фермерите предвиждат дефицит на към 200 хиляди служащи на национално равнище, защото наложените ограничавания по границите в опит да се спре разпространяването на ковид затрудняват набирането на хора отвън Франция. Това основава риск ягоди, аспержи и други да изгният по полетата.

Предвид че рецепционисти в хотели, сервитьори в заведения за хранене, фризьори и доста други останаха без работа поради невижданата обсада, министърът на земеделието Дидие Гийом насочи апел към, по думите му, " армията в сянка ", предава " Дневник ".

" Казвам им: присъединете се към великата войска на френските земеделци. Присъединете се към тези, които ни оказват помощ да ядем по чист, здравословен и резистентен метод ", добави той

Миналата седмица Европейският съюз затвори външните си граници за чужденци за интервал от 30 дни, а Франция, Испания, Германия, Полша и Австрия, наред с други страни, стегнаха контрола по границите си.

Две трети от сезонните служащи във Франция са чужденци, споделят аграрни синдикати, и идват от страни в Централна и Източна Европа, както и от Тунис и Мароко.

Кристин Ламбер, началник на най-големия френски фермерски профсъюз FNSEA, съобщи, че секторът се нуждае от 45 хиляди служащи през март и от 80 хиляди през април и през май. " Заради затварянето на шенгенските граници, само че и поради ограничението на придвижването в Европа поляците и румънците, които нормално идват, няма да го създадат ", показва тя. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР