Франция привика днес израелския шарже д`афер в Париж след нахлуване

...
Франция привика днес израелския шарже д`афер в Париж след нахлуване
Коментари Харесай

Париж привика израелския шарже д`афер заради нахлуване във френския институт в Йерусалим

Франция привика през днешния ден израелския шарже д`афер в Париж след навлизане на израелските сили за сигурност във френския институт в Източен Йерусалим по време на подготовка на събитие, съобщи Франс прес, като се базира на френското външно министерство. " Подобни дейности са съществено и неприемливо посягане на работата на културната ни мрежа в Йерусалим. Израелският шарже д`афер бе привикан през днешния ден във външното министерство ", се споделя в изказване на министерството. В документа се показва още, че Франция има желание да запази мощните си връзки с палестинското гражданско общество.

Събитието, за което става дума, е било проведено взаимно с женска асоциация от Йерусалим. Израелските сили за сигурност са нахлули през вчерашния ден сутринта във френския институт и са наредили на подготвящите събитието хора да изоставен постройката, предава Българска телеграфна агенция.

" Събитието бе по случай празника на майките ", честван годишно в арабския свят на 21 март, съобщи жена, пристигнала да вземе присъединяване в проявата.

Израелските управляващи обявиха, че мероприятието е било финансирано от палестинските управляващи и за провеждането му не е било обещано позволение.

Според Израел всички дейности на палестинските управляващи в Йерусалим са противозаконни, отбелязва Франс прес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР