Франция прие правилник за облеклото и поведението на депутатите след

...
Франция прие правилник за облеклото и поведението на депутатите след
Коментари Харесай

Във Франция приеха правилник за облеклото на депутатите

Франция одобри устав за облеклото и държанието на депутатите след прояви, целящи медиен резултат, на представители на радикалната левица, разкритикувани от депутати от партията на президента Еманюел Макрон, съобщи Франс прес.
В началото на декември депутатът Франсоа Руфен от партия "Непокорна Франция " взе участие в съвещание на долната парламентарна камара, облечен в зелена тениска от екипа на любителски футболен тим от региона си.
Преди това депутати от същата партия, управлявана от обичащия провокациите Жан-Люк Меланшон, привлякоха вниманието, като размахваха в Народното събрание трудовия кодекс в символ на митинг против реформирането му, или пък консерви и пакети с макарони за по 5 евро - сумата, с която държавното управление желае да понижи жилищното подкрепяне.
Председателят на Националното заседание Франсоа дьо Рюжи от президентската партия "Република напред " разкритикува тези прояви като пиар акции.
По негово предложение бюрото на събранието, формирано от 22-ма депутати от всички партии, през вчерашния ден промени "общите си указания ". То разгласи, че облеклото на депутатите в Народното събрание би трябвало да остане неутрално и да се придържа към деловия жанр.
Показното носене на всевъзможни религиозни знаци, на униформа, лого, търговски послания или лозунги с политически темперамент към този момент ще е неразрешено, уточни в официално съобщение председателството на Националното заседание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР