Франция прие правилник за облеклото и поведението на депутатите. Мярката

...
Франция прие правилник за облеклото и поведението на депутатите. Мярката
Коментари Харесай

Франция прие правилник за облеклото на депутатите

Франция одобри устав за облеклото и държанието на депутатите. Мярката е резултат от прояви на депутати, целящи медиен резултат.

В началото на декември депутатът Франсоа Руфен от партия „Непокорна Франция“ взе участие в съвещание на долната парламентарна камара, облечен в зелена тениска от екипа на любителски футболен тим. Преди това депутати от същата партия, управлявана от обичащия провокациите Жан-Люк Меланшон, привлякоха вниманието, като размахваха в Народното събрание трудовия кодекс в символ на митинг против реформирането му, съобщи. При различен случай се посочваха консерви и пакети с макарони за по 5 евро – сумата, с която държавното управление желае да понижи жилищното подкрепяне.

Председателят на Националното заседание Франсоа дьо Рюжи от партията на президента Макрон „Република напред“ разкритикува тези прояви като пиар акции. По негово предложение се трансформират разпоредбите. Това значи, че облеклото на депутатите в Народното събрание би трябвало да остане неутрално и да се придържа към деловия жанр. Показното носене на всевъзможни религиозни знаци, на униформа, търговски послания или лозунги с политически темперамент към този момент ще е неразрешено.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР