Франция прие правилник за облеклото и поведението на депутатите. Мярката

...
Франция прие правилник за облеклото и поведението на депутатите. Мярката
Коментари Харесай

Правилник за облеклото на френските депутати

Франция одобри устав за облеклото и държанието на депутатите. Мярката е резултат от прояви на депутати, целящи медиен резултат.

В началото на декември депутатът Франсоа Руфен от партия " Непокорна Франция " взе участие в съвещание на долната парламентарна камара, облечен в зелена тениска от екипа на любителски футболен тим. Преди това депутати от същата партия, управлявана от обичащия провокациите Жан-Люк Меланшон, привлякоха вниманието, като размахваха в Народното събрание трудовия кодекс в символ на митинг против реформирането му. При различен случай се посочваха консерви и пакети с макарони за по 5 евро - сумата, с която държавното управление желае да понижи жилищното подкрепяне.

Председателят на Националното заседание Франсоа дьо Рюжи от партията на президента Макрон " Република напред " разкритикува тези прояви като пиар акции. По негово предложение се трансформират разпоредбите. Това значи, че облеклото на депутатите в Народното събрание би трябвало да остане неутрално и да се придържа към деловия жанр. Показното носене на всевъзможни религиозни знаци, на униформа, търговски послания или лозунги с политически темперамент към този момент ще е неразрешено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР