Франция прие кораб с мигранти след отказ на ИталияИталианският министър-председател

...
Франция прие кораб с мигранти след отказ на ИталияИталианският министър-председател
Коментари Харесай

Джорджа Мелони: Поразена съм от агресивната реакция на френското правителство

Франция одобри транспортен съд с мигранти след отвод на Италия

Италианският министър-председател Джорджа Мелони осъди " нападателната реакция " на френското държавно управление спрямо отхвърленото от Рим транспортен съд за избавяне на мигранти, оповестява Агенция " Франс прес ", представена от .

Париж одобри кораба " Оушън Викинг " и 234-те мигранти на борда му, само че в подмяна на това ще прекрати осъществяването на предходен проект за приемане на 3500 бежанци, които сега се намират в Италия. Също по този начин прикани другите страни от Европейски Съюз да създадат същото.

" Бях доста изумена от нападателната реакция на френското държавно управление, която е неразбираема и неоправдана ", съобщи Мелони на конференция в Рим.

Тя отхвърли изказванията на Франция, че нейното ново държавно управление не извършва отговорностите си да приема мигрантите, пресичащи централната част на Средиземно море.

Мелони твърди, че в същия ден, в който Франция се е съгласила да одобри кораба - четвъртък - Италия е приела 600 мигранти, множеството от които са пристигнали с дребни лодки, като това са последните от близо 90 000 мигранти, пристигнали до момента през тази година.

" Какво е това, което я разгневи (Франция) толкоз доста? Дали ги ядосва това, че Италия би трябвало да бъде единственото допустимо пристанище за слизане на борда в Средиземно море? " сподели Мелони.

Според нея " нещо не работи " в ръководството на Европейския съюз във връзка с хората, които потеглят от Северна Африка, пробвайки се да стигнат до Европа.

" Не е рационално да се спори с Франция, Испания, Гърция, Малта... Не желая да го върша, желая да намерим общо решение ", съобщи Мелони.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР